Rodiče vítáni

Téma: Cesta kolem světa II.

Termín od: 17.-21.6.2024

Tak jsme se tu po víkendu zase šešli johoho, pospěšte si Mravenečci, Mravenčci do toho!!!

V plánu máme pokračovat i tento týden v cestování, neboť cesta kolem světa trvá déle a my to za minulý nemohli stihnout. Víte kolik zajímavých věcí je na světě a my se o nich potřebujeme dozvědět co nejvíce…. Přivítali jsme se hezky, tak jako to děláme každý den, pohladíme kamaráda, popřejeme si pěkný den a šup šup do světa. Každý si zvolil svůj dopravní prostředek a vyrazil…někdo chtěl do Ameriky, jiný zase do Afriky, ale vycházky byly povoleny jen do oběda 🙂 ….takže jsme zvolili všichni výletní let horkovzdušným balónem aby byly vzpomínky zaznamenány, jeden takový balón si děti samy vytvořily, použitím barevných obdélníčků vytvořily každý podle svých představ svůj balón, který nám už zdobí šatní prostory.

Úterní dopoledne jsme si nejprve po ránu zacvičili, protáhli svá tělíčka a pak jsme rozvinuli téma „dopravní prostředky“, které slouží jak k přepravě osob, ale třeba také nákladů, ale hlavně jsme hovořili o těch, kterými můžeme cestovat ať již na dovolenou, nebo se vydat na cestu kolem světa. Pomoci didaktických obrázků byly všechny dostupné dopravní prostředky dětem demonstrovány a následně pak měly děti za úkol jejich správné pojmenování.

Středu jsme měli od samého rána příjemně zpestřenou. Na návštěvu dorazili žáci sedmého ročníku základní školy. Utvořili několik stanovišť na naší školkové zahradě a názorně nám předvedli několik fyzikálních či chemických pokusů. Naši malí Mravenečci se zprvu poněkud ostýchali, nicméně strach byl postupně odbourán a v závěru můžeme říci, že si to děti užily a dozvěděly se mnoho zajímavého.

Čtvrtý den v týdnu byl pro nás ve znamení zkoušky pozornosti a paměti. Na dřevěné tabuli s otáčivými okénky byly dětem ukryty obrázky s různými dopravními prostředky. Úkolem dětí bylo zapamatovat si, pod jakým číslem se jaký prostředek skrývá. Děti mají tuto paměťovou hru velmi rády, zažíváme u ní spoustu legrace, ale zároveň takovou tu zdravou rivalitu, kdy se předhánějí, kdo uhádne, nebo odhalí první tajenku.

Páteček, tolik oblíbený den, jak u dětí, tak i u nás dospěláků. Víte všichni, že tento den je hrací. Takže nemeškáme a využíváme každičkou minutou na volné hry… s panenkami, s autíčky, s vláčky, s Legem….. prostě, každý má právo se svobodně rozhodnout a vybrat si aktivitu, která bude bavit. A nesmíme zapomenout zmínit, že v tento den máme zahradní slavnost. Čeká nás společné vystoupení a naši malí Mravenečci se na Vás v 15.30 hod. na Hlubočince budou těšit. Věříme a pevně doufáme, že nás přijdete podpořit a že se Vám naše zahradní školková slavnost bude líbit.

Krásný a pohodový víkendík, odpočívejte, relaxujte, dělejte co Vás baví….V pondělí 24.6.20247 na viděnou Lucka, Ája, Dáša a Renatka

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko