Rodiče vítáni

Cesta kolem světa za čtrnáct dní

10.6. -14. 6.

Asi většina z nás ráda cestuje a jezdí na výlety a tak jsme si společně povídali, kam děti pojedou na nadcházející letní prázdniny a kam by chtěly na výlet. Cestovali jsme prstem po mapě, ale také za pomocí Albi tužky po globusu a poznávali nové země a světadíly. S robotickou včelkou si opakovaly některé vlajky zemí. Děti se zábavnou formou dozvídaly, jaké jsou například podmínky na severu zeměkoule a jaké třeba v Indii nebo v Africe. Děti si nakreslily si i prázdninové obrázky a pak o nich vyprávěly. Někdo jede na tábor, někdo k babičce nebo tetě, někdo bude jezdit za krásami naší vlasti a někdo navštíví cizí země a třeba se vykoupe v moři.

I my jsme se v úterý vydali na společný pěší výlet s třídou Berušek do mateřinky v Kostelci u křížku. Viděli jsme, jak zrekonstruovali zahradu, jaké mají záhonky a co na nich roste. Děti si tu daly svou svačinku, co jim připravila maminka a šly si pohrát s kamarády z této školky. Cesta zpět rychle uběhla a my se těšili na oběd.

Připravovali jsme se také na zahradní slavnost, pilně jsme trénovali písničku Jaro, léto, podzim, zima a učili se básničku pro předškoláky a na zahradě naší školky jsme sklidili úrodu jahod a děti ochutnaly, jak jsou dobré a slaďoučké.

V pátek jsme připravovali transparent na fotbalový turnaj tatínků, který se konal v odpoledních hodinách na hřišti v Kostelci u křížku.

Nezapomněli jsme ani na svátek tatínku, který je v neděli 16. 6.a vyrobili jim malá přáníčka.

Milí tatínkové, přejeme Vám všechno nejlepší!

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko