Rodiče vítáni

Týden od 10. 6. do 14. 6. 2024 Cesta kolem světa za 14 dní

Tento týden jsme pojali jako úvod do celého tématu světa a cestování. Pracovali jsme s mapou světa. Děti již perfektně umí pojmenovat světadíly, vědí, jak na mapě vypadají moře, řeky, jezera, poznají pevninu. Dále jsme si představili základní biomy, s kterými se můžeme ve světě setkat. Vyprávěli jsme si o tom, jak vypadají, která zvířata v nich žijí. Také již víme, že v různých zemích lidé mluví různými jazyky. Některými nejznámějšími jazyky v Evropě jsme se zdravili. A protože nějak musíme cestovat, zopakovali jsme si dopravní prostředky.

Celým týdnem nás provázela tato básnička:

Během týdne jsme se také věnovali přípravám na zahradní slavnost a oslavili jsme narozeniny Jiříka a Emmičky. Přejeme vše nejlepší!

V úterý jsme se vydali na výlet na Konopiště. Děti skvěle zvládly cestu linkovým autobusem. Potom jsme jeli ekovláčkem, prozkoumávali Konopiště a jeho park. Viděli jsme daňky, muflony, pávy, růžovou zahradu, zámek, navštívili jsme hřiště. A cestou zpátky jsme se zastavili ještě na nádraží, aby si děti mohly prohlédnout vlaky. Viděly jich hned několik a někteří strojvedoucí nám i zatroubili a zamávali.

Příští týden se na vás budeme těšit se stejným tématem.

Také vás srdečně zveme na zahradní slavnost 21. 6.

Anežka

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko