Rodiče vítáni

Téma: Cesta kolem světa za 14 dní

Termín: 10.-16.6.2024

Ráno, ráno, raníčko, vykouklo nám sluníčko, otevřelo očičko a zvolalo „ dětičky, pospíchejte do školičky!“

Je tu nový pracovní týden, těšíme se na naše malé Mravenečky, máme pro ně zajímavé téma, které zní: „Cesta kolem světa za 14 dní“. Nejprve jsme se po víkendu pěkně přivítali, nechyběl náš ranní rituál v podobě pohlazení kamaráda a přání dobrého rána. Děti jsme seznámili s plánem našich aktivit pro tento týden a pustili jsme se do práce. Abychom byli čilí jako rybičky, protáhli jsme ruce i nožičky… Potom něco dobrého do bříška od Renatky a můžeme se vydat na cestu kolem světa. Ale nebojte, je to jenom jako… Na mapě světa jsme si ukázali všechny světadíly naší planety, moře a oceány a pokusili jsme se najít naši malinkatou zemičku, ze které pocházíme. Každý si našel místečko, které by chtěl navštívit, tak kdo ví, třeba se to našim mravenečkům o letošních prázdninách vyplní a opravdu poznají cizí zemi, nežli je ta naše.

Úterní ráno jsme opět pokračovali v cestování, tentokrát jsme se zaměřili na dopravní prostředky, kterými lze možno cestovat, třeba právě na vysněnou dovolenou. V komunitním kruhu jsme si všechny vyjmenovali a pak následně jmenovaly děti ty prostředky, kterými již cestovaly. Většina z nich již letěla letadlem, což považovaly za krásný zážitek, ale také takový vláček, tak ten měl rovněž úspěch. Výtvarně jsme také nezaháleli a započali společnou práci. Každé z dětí si namalovalo temperovou barvou dle svého přání vagónek, který jsme ovšem museli nechat zaschnout, aby bylo možné s ním dále pracovat v následujícím dni.

Prostřední den v týdnu jsme se všichni proletěli mravenčím letadlem, ve třídě jsme si postavili své vlastní letadélko, někdo byl pasažér, někdo pilot, pak zase naopak, ale věřte nebo ne, ze školkové ranveje jsme se né a né odlepit… zřejmě jsme měli poruchu motoru, ale to nevadí, někdy příště nás určitě čeká příjemný let se vším všudy… Každopádně rozpracované vagonky nám již zaschly a tak jsme před odchodem na zahradu, zapracovali na jejich dokončení. Dolepili jsme chybějící části, vybarvili lokomotivu a ve čtvrtek ještě dokreslit vlastní autoportrét do okénka vagónku a můžeme vyrazit na naši společnou cestu vláčkem.

Máme tady čtvrtek, předposlední den našeho společného týdne. Po ránu jsme si zazpívali známé písničky s doprovodem klavíru, zopakovali básničky, které již umíme, zacvičili jsme si a vyrazili co nejdříve, hnedle po svačince, na naši zahradu. Přišli nás navštívit předškoláci z Berušek, se kterými jsme strávili pěkné dopoledne společný hraním. A abychom nezapomněli, naše dílo (mravenčí vláček) již našlo své místečko a vy se můžete podívat, jak se nám povedlo – viz šatní prostory.

Máme tady pátek, poslední den před víkendem. Dobře víte, že je u nás páteček hrací, takže některé děti volí aktivity na koberci s různými stavebnicemi, jiné raději kreslí, či si prohlíží obrázkové knihy a časopisy, prostě každý dělá, to, co mu radost přináší. Ale abychom přinesli alespoň malinkatou radost i do Vašich domovů, vyrobily děti pro své tatínky přáníčko ke dni otců. Věříme, že přáníčko vykouzlí na tatínkově tváři úsměv.

Krásný, pohodový a ničím nerušený víkend Vám všem přejeme.

Ája, Lucka, Dáša a Renča

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko