Rodiče vítáni

Týden od 3.6. do 7.6. Téma: Jsme stejní a přece jiní.

Druhý týden s tímto tématem byl zaměřen na letní olympijské hry. Probírali jsme nastávající olympiádu v Paříži, a jaké druhy sportů tam budou. Shlédli jsme video o původu olympijských her, jak dříve závodili, o štafetě s olympijským ohněm.

V úterý jsme se vydali na návštěvu k Matymu z Lištiček. Tam na nás čekalo spousta pohoštění v podobě ovoce, oříšků a na závěr byla zmrzlina. Děti si krásně pohrály na zahradě, na pískovišti, a v „posilovně“. Ještě jednou děkujeme za milé přijetí!

Ve středu ráno jsme vypustili našich vykuklených pět motýlků do volné přírody. Doufáme, že se jim bude dařit. Poté jsme se vydali na poslední schůzku ekotýmu, kde jsme zhodnotili, co se nám povedlo realizovat z původních plánu, které jsme měli na začátku školního roku, a co máme nechat na příští rok. Poté jsme oslavili bronzové ocenění za odvedenou práci.

V pátek jsme si povídali o volbách do evropského parlamentu. Shlédli jsme video jak takové volby probíhají, a jaké jsou typy voleb. Pozorovali jsme pana školníka, který na školku pověsil českou a evropskou vlajku. Vysvětlili jsme, proč se to tak dělá a kdy. Děti si prohlédly obě vlajky a poté spočítali kolik hvězdiček má evropská unie.

Krásný víkend

Vaše LMŠ ❤️

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko