Rodiče vítáni

Týden 27.5.-31.5. „Jsme stejní a přeci jiní“

Pondělní ráno jsme s dětmi oslavovali hokejové vítězství na Mistrovství světa a také si děti mohly vybarvot tematickou omalovánku. S medvíďaty jsme si vyrobili bezinkovou šťávu. Benzinku děti nasbírali v lese již v pátek a nechali jsme ji přes víkend macerovat v lednici. V pondělí už jen stačilo přecedit bezinku a za stálého míchání přidávat cukr. Šťáva se opravdu moc povedla.Některé děti vyzkoušeli malování kamaráda – obrysy obličeje byly provedeny voskovkou a plocha byla dokončena měkkým pastelem. Pak jsme s dětmi zkoušely poznávat sve kamarády pohledem na ruce a take pohmatem na ruce se zavázanýma očima.

Úterní dopoledne jsme pro nepřízeň počasí strávili ve školce a těšili jsme se na středu, kdy nás přišla navštívit paní Szabová se svými domácími mazlíčky, 21 letou želvičkou Barunkou a 3 letou agamou Charlotkou. Děti se dozvěděly, co zvířátka jedí, jak a kde bydlí a mnoho dalších informací. Největší zážitek však pro ně bylo pohladit si nebo pochovat samotná zvířátka.

A pak to přišlo – Spinkání přes noc ve školce. Počasí nám naštěstí přálo a mohly se tak uskutečnit všechny aktivity, které byly na programu. Prvním bodem večera byla honba za pokladem, který se ukrýval v lese, pak děti čekala zasloužená odměna ve formě pizzy k večeři, diskotéka a večerní promítání pohádky. Všechny děti byly velmi šikovné a noc proběhla úplně v klidu. Druhý den jsme si hodně hráli a povídali si o zážitcích z přespávačky.

V pátek jsme se vydali na přesunutý výlet na rozhlednu Vlková do Kamenice Ládví. Děti byly statečné a nakonce všechny postupně vyšly až nahoru. Výlet se nám všem moc líbil, a protože zbylo trochu času, děti si prohrály v lese pod rozhlednou.

Krásný víkend

Vaše LMŠ

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko