Rodiče vítáni

Týden 27.5. – 31.5.2024

Jsme stejní a přece jiní

V pondělí jsme se přivítali v kruhu, zopakovali jsme si dny v týdnu, měsíce a roční období. Povídali jsme si nad demonstračními obrázky o Mezinárodním dni dětí, proč se tento svátek slaví po celém světě. Také jsme si řekli, jaké jsou rozdíly mezi dětmi, v jakém žijí prostředí a co mají všechny děti společného. Ranní cvičení proběhlo na zahradě, kde jsme si zaběhali, skákali jsme snožmo, trénovali jsme krok sum krok a zahráli jsme si hru s míčem. Také nás navštívila maminka Elišky se svými zvířátky, s želvou Barunkou a agamou Charlotkou. Vyprávěla nám o jejich životě a děti měly možnost si zvířátka pohladit, pochovat a nakrmit. Pobyt na zahradě si děti užily na pískovišti, děti pozorovaly včelku a berušku a také zalévaly záhonky.

V úterý děti vyhledávaly v mapě světa jednotlivé státy a jejich vlajky, které si vykreslily suchými tempery a přiřadily k určitému národu. Rozehřáli jsme se různými druhy běhu, tělíčka jsme si protáhli v jógových pozicích a zacvičily jsme si s novým „padákem“. Děti hledaly v Atlasu světa pomocí interaktivní tužky informace o jednotlivých zemích. Také postavily obří dětské městečko ze stavebnice Kaply, stavěly si bunkry ve třídě z látek a velkých kostek.

Ve středu děti stavěly zeměkouli z pet-víček, také pracovaly s mapou a globusem, interaktivní tužka Albi a knížka Atlas světa nám pomohl v orientaci na mapě. Při projektu děti z celého světa si děti vybraly obrázek kamaráda a vybarvily ho pastelkami a učily se pozdrav v jeho rodném jazyce. Poté si nalepily vlajky států a dětí do velké papírové mapy světa. Venku jsme plnili úkoly z celého světa, děti běhaly pralesem v Brazílii, skákaly jako klokani v Austrálii, napodobovaly pohyby zvířátek z Afriky, z klacíku si udělaly asijské hůlky, do kterých jsme jim vložili list a měli za úkol přejít určitý úsek. Vše jsme zakončili piknikem na louce.

Ve čtvrtek jsme se přivítali v kruhu, zopakovali jsme dny v týdnu, měsíce a roční období. Zhodnotily jsme středeční brigádu na zahradě, co máme nového, opraveného, co je potřeba dokončit. Všem zúčastněným rodičům moc děkujeme. Pro předškoláky byl připraven program: zábavné sportovní dopoledne s profesionálními trenéry. Děti si vyzkoušely podbíhat a přeskakovat lano, házet a chytat tenisáky, zahrály si pohybovou hru „Pirátský poklad“.

V pátek jsme si s dětmi zasoutěžily a také zamlsaly. S dětmi jsme se rozloučily a zhodnotily jsme poslední Ekotým v letošním roce. Moc děkujeme dětem i rodičům za přínos v tomto mezinárodním programu.

Krásný Mezinárodní den dětí přejeme 🙂

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko