Rodiče vítáni

Téma: KDE DOMOV MŮJ

Termín: 20.-24.5.2024

Ťuky ťuky, kdo tam….? Tady pondělí, otevřete mi dětičky, podejme si ručičky, pěkně se tu přivítáme, krásné chvíle spolu máme 🙂

Je tu nový pracovní týden, začínáme opět novým tématem, které pro tento týden zní: „ KDE DOMOV MŮJ“. Děti jsme s ním seznámili, vysvětlili jim pojem domov, co pro nás domov znamená a kde oni se cítí doma, každý měl prostor pro své vlastní vyjádření. Také jsme si pověděli, zdali bydlíme na vesnici, či ve městě a jaký je mezi těmito názvy rozdíl, nebo v čem se ba naopak shodují. Ať již v bydlení, dopravě či počtu obyvatel. Ze stavebnice Kaply si pak děti ve skupinkách postavily svoji vlastní vesnici, či městečko, čímž jsme procvičili prostorovou představivost a orientaci. Za další zmínku stojí také to, že od pondělí, byly zahájeny HRAVÉ IN-LINE v Běchovicích, kam dojížděly přihlášené děti z naší školičky celý týden a pod vedením zkušených instruktorů začaly trénovat na kolečkových bruslích. Pondělí bylo také ve znamení zahájení projektu „Malá motýlí zahrádka“. Do školky doputovaly v malé plastové přepravce housenky, které budeme po celou dobu pozorovat a uvidíme všechna stadia vývoje motýla. Na tento okamžik se opravdu moc těšíme. Za tento týden nám housenky pěkně povyrostly a již čekáme kdy se začnou kuklit.

Úterní ráno jsme pokračovali v prohlubování daného tématu, a když už tady máme na návštěvě ty housenky, zaměříme se tak trochu i na ostatní druhy hmyzu a na jejich domov. Proto jsme využili pěkného počasí, vyrazili na školní zahradu velmi brzy, kde jsme i posvačili. Čekalo nás pozorování broučků, mušek, berušek, zkrátka vše, co se v trávě objevilo… třeba takový mraveneček pod lupou má úplně jiný rozměr… no to bylo ale překvapení pro naše malé dětičky, co ta lupa všechno dokáže.

Na středeční den jsme měli s dětmi naplánovanou procházku na Mandavu i s malým piknikem. Bohužel nám však počasí nepřálo a pořádný déšť nám v naší společné „prochajdě“ zabránil. My jsme si však náladu zkazit nenechali a na dobrůtkách od maminek, které děti měly ve svých batůžcích, jsme si pochutnali na naší mravenčí terase. A když se počasíčko umoudřilo, zařádili jsme si alespoň v jízdě na kolech, odrážedlech či motorkách.

Ve čtvrtek jsme kreativně pracovali, chtěli jsme si trochu vylepšit výzdobu v naší šatničce. K dispozici byla dětem šablona motýlka, temperové barvy  a korkový špunt, pomocí kterého děti nanášely barvy na šablonu a pestrobarevný motýlek byl na světě. Ale že se nám povedly, to se musí nechat!!!

Jsme opět v cíli. Týden utekl jako voda, Mravenečci  jsou zase o něco malinko moudřejší a už teď se těšíme, co jim zase nového, příští týden povíme. Ale ještě před tím, než se všichni rozprchneme do svých domovů, pěkně si tu pohrajeme, zazpíváme, zatančíme…. Je přeci hravý páteček, ten miluje každý Mraveneček.

Mějte krásný, doufejme, že slunný víkendík bez deště a v pondělí se na Vás všechny zase budeme těšit u nás doma, v našem modrém mraveništi.

Zdraví – Lucka, Ája, Dáša a Renatka

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko