Rodiče vítáni

Týden 6.5. až 10.5.2024

U maminky je dobře

Celý tento týden byl ve znamení našich milovaných MAMINEK.  A co jsme tedy celý týden dělali? Cvičili jsme na překážkové dráze, pracovali jsme s didaktickými materiály k tématu Den maminek. Hledali jsme který obrázek do řady nepatří, počítali jsme srdíčka a vybarvovali je dle číslic, porovnávali jsme také méně x více. Vytleskávali jsme jména a povolání maminek a počítali slabiky, skládali jsme poloviny hlaviček. Čekalo nás také skládání slov a opis slov – členů rodiny – MÁMA, TÁTA, SESTRA, BRATR. Kreslili jsme a pracovali s modelínou. Pracovali jsme také s obrázky rodiny s časovou posloupností – od miminka po stáří.


Pondělí jsme začali rovnou tvoření. Nakreslili jsme naší maminku pomocí tuší a obrázek dozdobili barevnými srdíčky. Dnes nás čekala překážková dráha – přeskoky přes překážky, prolezení tunelu, zdolání ortopedických podložek, přechod přes lano, přelezení půlkruhu, hod na cíl. Po svačince jsme se přivítali a pohladili v kroužku. Určili jsme si den v týdnu, měsíc v roce a roční období. Přiřadili jsme si také obrázek s počasím k pondělí. A teď už se seznámit s tématem týdne a s tím, co nás tento týden bude čekat. Vím, jak se moje maminka jmenuje? Kde pracuje? Co mám na své mamince nejraději? Ale většina děti věděla 🙂 A teď už šup šup vyběhat se ven.


I Úterý nám začalo tvořením. Pustili jsme se do výroby přáníček pro maminku. Děti měly za úkol nabarvit bublinkovou fólii, otisknou na čtvrtku, vystřihnout, nalepit, dolepit srdíčka a podepsat. A že se dětem tvoření skutečně moc líbilo a povedlo. A po tvoření přišel čas na cvičení. Rozběhali jsme se na reprodukovanou hudbu, protáhli jedntolivé částí těla a zacvičili si s overbally – kutálení a házení ve dvojicích, hod do koše. Zakončili jsme to celé relaxací ve dvojicích při masáži s overbally. Po svačince jsme se přesunuli jako vždy do kroužku. Tam jsme se pozdravili a přivítali v kroužku, zopakovali dny v týdnu, měsíce v roce a roční období. Procvičili jsme také hledání písmenek, poznávání barev, geometrických tvarů a čísel. Spočítali jsme holčičky, kluky a pak všechny společně. Zaměřili jsme se na příbuzenské vztahy – Kdo to je vlastně babička? Vím kdo je setřenice? Skládání obrázků dle posloupnosti – od miminka po stáří. A protože celý den pršelo, využili jsme toho k tomu, že jsme si užili hrací dopoledne 🙂

Ve středu byla školka zavřená, protože byl Státní svátek.

Ve čtvrtek jsme se rovnou vrhli na dokončení přáníček pro maminky. No a po práci legraci. Pořádně jsme se vyřádili u tanečků, zacvičili jsme si s padákem a zahráli si na Peška a Kroužkovanou. Zrelaxovali jsme si tělíčko v leže při relaxační hudbě – zavřeli jsme si očička a dýchali do bříška. Po svačince šup do kroužku se pozdravit a pohladit kamaráda po své levé ruce 🙂 Zopakovat jaký máme den v týdnu, měsíc v roce a roční období. Ještě přiřadit obrázek s počasím ke správnému dni. A nezapomněli jsme si říct, co nás dnes odpoledne čeká – Den pro maminky, a jaké budou naše úkoly? 🙂 A pak jsme si ještě řekli čím můžeme mamince udělat radost? Kdy je naše maminka nejvíc šťastná? 

A odpoledne to vypuklo. Odpoledne pro maminky začalo „welcome drinkem“ ve formě motýlkové skleničky s Nealkoholickým šampaňským. Děti své maminky provedli po jednotlivých stanovištích, a vždy zakončili u kávičky a něčeho dobrého 🙂 V nabídce byla masáž zad, masáž rukou, kadeřnický salón, keramická dílna či fotokoutek. Ale protože máme skvělé maminky – naše stanoviště se o dvě rozšířila a to o Muzikoterapii a manikúru s lakováním nehtů 🙂 A samozřejmě v kavárně čekala na všechny řada dobrůtek – káva, ledová káva, čaj, motýlková limča. A z dobrůtek rafaelo řezy, bábovky, mufinky, ovoce a řada dalších dobrůtek J Při odchodu každá maminka dostala dáreček od svého motýlka 🙂 Tak snad se vám den pro maminky líbil stejně jako nám 🙂

V pátek jsme ještě vypracovali dotazníček pro maminky. Tak schválně jestli se milé maminky poznáte 🙂 I dnes jsme se pozdravili v kroužku, pohladili kamaráda a zopakovali dny v týdnu, měsíce v roce a zopakovali si roční období. Řekli jsme si kdy nás ten slavný Den maminek čeká, a co naší mamince přejeme? 

A teď už šup do dalšího týdne 🙂

Vaši Motýlci 🙂

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko