Rodiče vítáni

Téma: U MAMINKY JE DOBŘE

Termín: 6.-10.2024

Jedna, dva, tři, čtyři , pět, pondělí je zase zpět, školka otevřela její vrátka a už čeká na svá kůzlátka….

Máme tady začátek nového týdne a s ním i nové téma, se kterým chceme seznámit naše malé Mravenečky – „ U maminky je dobře“.

Krásně se přivítáme, popřejeme si pěkný den a s úsměvem na rtech si v komunitním kruhu začínáme vyprávět o mamince. Každý samozřejmě o té své, o tom jaká maminka je, co ráda dělá, jaké má vlásky, jak moc ji máme rádi….. Čestně můžeme prohlásit, že všichni účastníci našeho diskusního kroužku o své nejmilovanější mamince mluvili s láskou, je to totiž osoba, kterou mají na světě nejraději. A jelikož kalendář na tento týden poukazuje na jeden důležitý den – SVÁTEK MATEK, rozhodli jsme se s dětmi udělat jedno malé překvapení pro maminky a započali jsme na jeho výrobě. Výtvarně jsme tvořili, srdce – vyjadřující lásku, dostaly děti již vystřihnuté, samy si zvolily barvu, kterou jsme potřeli jejich dlaně, ty pak následně otiskly na připravenou šablonu. Necháme hezky zaschnout a druhý den budeme pokračovat v naší tvorbě.

Úterní ráno jsme se opět všichni sešli, svolali se našim již známým rituálem a věnovali se především protažení tělíčka, střídavým během, výskoky, nebo cvičením s gumovým hadem to začalo, pohybovou hrou s padákem to pokračovalo a zakončili jsme to naše pohybové dovádění relaxačním dechovým cvičením. A nálada, tak ta se nám opravdu hned po vyplavení endorfínu všem zlepšila, ve zdravém těle, zdravý duch, jak pravý staré české přísloví. Bohužel počasí dobrou náladu nemělo a tak se rozhodlo stávkovat, neboť nám prakticky celý den pršelo. Strávili jsme většinu času ve třídě, ale nebojte se, děti nestrádaly. Hráli jsme spoustu různých her, prohlíželi obrázkové knížky či časopisy a také jsme shlédli jednu pohádku „O krtečkovi“.  Také jsme se pověnovali dokončení našeho přáníčka pro maminku, tedy alespoň část dětí. Nalepili jsme básničku se srdíčkem, uvázali mašličku a přáníčko bylo na světě. Snad se bude libit… a vykouzlí alespoň malinkatý úsměv na tváři každé z maminek našich Mravenečků.

Středa – státní svátek, MŠ uzavřena

Ve čtvrtek opět s otevřenou náručí přivítali dětičky v našem mraveništi. Sešlo se nás tu celkem dosti a tak byl důvod k radosti. Zazpívali jsme si písničky s doprovodem klavíru, zatančili, zarecitovali již známe básničky, dali moooc dobrou sváču od tety Renatky a protože nás sluníčko přemlouvalo za oknem, pojďte děti, pojďte ven…. Nenechali jsme ho dlouho čekat a vyrazili na naší školkovou zahradu. Nejprve jsme se postarali o naše záhonky a zasazené rostlinky a po práci přišla zábava. Jízda na kolech, odrážedlech, motorkách ve slalomu byla pro kluky i holky velká zábava, tvoření báboviček v pískovišti bylo také velmi žádané nebo kresba křídou či pastelkami dominovala především u holčiček.

Tento týden nám velmi rychle utekl, máme tady opět poslední školní den a to je páteček, náš tolik oblíbený hrací páteček. K dispozici jsou dětem úplně všechny druhy hraček, které u nás ve školce máme, to, s čím se rozhodnou si hrát, záleží jen a jen na nich.

Vám přejeme pohodový, nebo sportovní, či výletnický víkend.  Ať už si vyberete jakýkoli druh odpočinku, důležité je, že si ho všichni společně užijete.  Ája, Lucka, Dáša a Renatka

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko