Rodiče vítáni

Ve zdravém těle zdravý duch II. – zimní olympiáda, týden od 22. 1. do 26. 1. 2024

A už je to tady zase, pondělí buší na školková vrátka a tak je otvíráme a srdečně naše Mravenečky vítáme.

V tomto týdnu pokračujeme v tématu z minulého týdne, ovšem tento týden je pro děti ještě něčím dalším výjimečný. Čeká nás totiž zimní olympiáda! Spoustu sportovních zážitků, osobních rekordů a hra fair play!

V pondělí jsme se nejprve seznámili s plánem na tento týden. Vysvětlili jsme si, co jsou to olympijské hry a jaké zimní sporty známe. Na youtube jsme zhlédli nádherné párové krasobruslení, skoky na lyžích a také slalom. Ukázali jsme si olympijské kruhy, z jakých barev se skládají a jaký světadíl která barva znázorňuje. Pracovali jsme s mapou světa, kde jsme si všechny světadíly ukázali a pojmenovali. Děti na sobě měly oblečení v modré barvě, ta konkrétně představovala Evropu. Proto to chvílemi u nás ve třídě vypadalo, jako ve šmoulí vesnici 🙂

Některé děti si vytvořily státní vlajku z různých koutů světa podle předlohy, některé pečlivě vybarvovaly olympijské kruhy.

V úterní dopoledne, kdy jsme se všichni oblékli do žlutých barev (Asie) jsme se všichni setkali na školkové zahradě (bylo fajn vidět kamarády z ostatních tříd) a zahájili jsme společně za poslechu České státní hymny naši olympiádu. Dokonce i pochodeň s olympijským ohněm byla zažehnuta. Všichni jsme si slíbili, že budeme hrát v duchu fair play. Čekala nás první disciplína „biatlon“. Počasí nám celý týden pro zimní sporty moc nepřálo a tak bylo nutné trochu improvizovat. Nicméně, lyžařská dráha vytvořená ve třídě včetně střelby na cíl se dětem velmi líbila. A ti, co měli nejrychlejší měřený čas, získali medaili.

Středa, černý den (Afrika) se nesla ve znamení hokeje. Bylo nám dovoleno zasportovat si na školním hřišti, kde byly dětem k dispozici branky, rozdělili se do dvou družstev a cílem bylo dostat puk do brány. To se mravenečkům podařilo celkem třikrát a měli z toho obrovskou radost. Diplomy za účast v ledním hokeji obdrželi všichni a zcela právem.

Ve čtvrtek, kdy byl zelený den (Austrálie) si děti vyzkoušeli poskládat postavy chlapečků a holčiček. Popisovali jsme k jaké činnosti nebo ročnímu období je oblečení vhodné. Při pobytu venku nás čekalo krasobruslení. Bohužel nám chyběla ledová plocha, ale to nám vůbec nevadí. Piruetky se přeci dají, za hudebního doprovodu, dělat i na zahradě. Nejvyšší bodová známka s hodnotou č.10 musela být za krásný choreografický výkon udělena opět všem našim malým sportovcům.

A jsme v cíli, pátek, červený den (Amerika) nás dostihl… Všichni si zasloužíme odpočinek, po takových sportovních výkonech 🙂 Ale ještě než se všichni rozprchneme do svých domovů, zakončíme naše olympijské hry a navlékneme na krk medaile, abychom na tento týden měli pěknou vzpomínku.

Krásný a pohodový víkend Vám přejeme

Ája, Lucka, Dáša a Renatka

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko