Rodiče vítáni

Týden od 20. 3. do 24. 3. 2023 Voda, voděnka

Tento týden byl nabytý nejrůznějšími aktivitami.

Hned v pondělí jsme oslavili Julinky páté narozeniny. Děti jí zazpívaly písničku Hodně štěstí zdraví i Happy Birthday, protože Julinka mluví oběma jazyky. Potom jsme začali zdobit perníčky na velikonoční jarmark. Perníčky jsou výborné a děti je krásně nazdobily. Nezapomeňte je proto přijít 4. 4. ochutnat na náš velikonoční jarmark.

V úterý jsme se pustili do výroby jarní keramiky. Můžete se těšit na obrázky na zeď s obtisky rostlin a jarních květin. Rostlinky mi děti pomáhaly sbírat a jejich obtisky se v keramické hlíně krásně vyjímají. Dopoledne pak děti strávily v solné jeskyni.

Ve čtvrtek za námi přijel pan fotograf Šebek, který dětem udělal jarní retro fotky. Po fotografování se konala schůzka malého ekotýmu. Děti sázely semínka, ze kterých budou sazeničky. Část budeme prodávat na našem jarmarku a část si zasázíme do třídních záhonků.

V pátek jsme oslavili páté narozeniny Maji. Děti si oslavu moc užily. Venku jsme potom vyrobili Moranu z přírodnin, které jsme během týdne nasbírali při našich procházkách. Děti jí navíc ozdobily květinami a je z ní velká krasavice. V pondělí jí ale spálíme, aby konečně odešla zima a my si mohli užívat tepla a sluníčka.

Během týdne měly děti možnost pozorovat vzorky pod mikroskopem. Prozkoumali jsme i vodu, kterou jsme minulý týden nabrali u rybníka a viděli jsme v ní spoustu hemžících se mikroorganismů. Děti také moc baví jarní aktivity z Ateliéru v lese – paměťové řady, hledání začátečních písmen, spojovačky, skládání životního cyklu rajčete a motýla. Úspěch mají i omalovánky s rozšířenou realitou. Tentokrát si děti vybarvovaly koloběh vody nebo mořské živočichy. Při pobytech venku jsme si užívali konečně krásného počasí a vydali jsme se i k našemu oblíbenému potůčku.

Krásný víkend

Anežka

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko