Rodiče vítáni

Týden od 20. 2. do 24. 2. 2023 Masopustní veselí

Tento týden se nesl v duchu Masopustu.

S dětmi jsme si v rámci nadcházejícího půstu zopakovali, které potraviny jsou zdravé a které nezdravé. K tomu jsme využili Zdravou pětku.

Děti si vyrobily i karnevalové masky. Při výrobě měly naprosto volnou ruku a šatnu nám teď zdobí krásné barevné výrobky. Stejně tak si vyrobily i masopustní koláče za použití různých materiálů.

Celý týden jsme věnovali zpěvu tradičních českých písniček. Děti přitom zpěv doprovázely hrou na Orffovy hudební nástroje a hrou na zvonečky.

V pondělí přinesla do školky paní učitelka Janča čtyři bažanty. A tak se děti z celé Pampelišky i Lesní školky vypravily k lesíku u hřiště, kde jsme je vypustili do přírody. Paní učitelce Janče moc děkujeme za tak krásný zážitek a doufáme, že se bažantům bude dobře dařit.

V úterý se velká část naší třídy vypravila do solné jeskyně. Pobyt tam si děti moc užily.

Ve čtvrtek jsme si uspořádali masopustní karneval. Děti přišly do školky v úžasných maskách, které si pak navzájem představily. Potom jsme si uspořádali diskotéku a popřáli Barunce k narozeninám. Celé dopoledne provázela atmosféra plná radosti a veselí. Po svačince si děti daly dobroty od vás rodičů. Moc děkujeme, že jste dětem připravili tak krásné pochutnání. Nakonec jsme se vypravili na masopustní průvod spolu s Ježečky, Medvědy a Lištičkami. Společně jsme zamířili na obecní úřad, kde jsme zazpívali panu starostovi. Děti dostaly pár odměn a pak už jsme si jen venku užívali krásného teplého počasí, které nám už po zimě moc chybělo.

Celý týden jsme při pobytu venku obdivovali probouzející se přírodu. Nacházeli jsme první kvetoucí rostliny, které nám všem udělaly velkou radost.

Tímto opouštíme téma Masopustu a příští týden se ponoříme do světa příběhů a pohádek.

Anežka

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko