Rodiče vítáni

Mikuláš, přinesl nám zimní čas

Týden od 5.12 – 9.12.

Druhý listopadový týden byl zahájen tak trochu jinak, než jsou děti zvyklé. V pondělí  5.12.22 do školky dorazil totiž čertí, Mikuláš a andělíček. Jelikož ve Včeličkách máme již trochu větší děti, strach nebyl na místě, no i když si troufáme říci, že u některých dětí se přeci jen strach v očičkách objevil. Paní učitelky čertíka ujistily, že se ve Včeličkách zlobí opravdu jen minimálně a tak čertík s prázdnou odcházel. Radost jsme udělali Mikuláši s andělem, kterým jsme zazpívali a zarecitovali básničku. Proto Včeličky sladká odměna neminula. Každý, kdo ve školce byl, dostal balíček s malým překvapením.

Celý týden jsme se zaobírali právě tématem vztahujícím se k přicházejícím svátkům vánočním. V komunitním kruhu jsme vedli rozhovory na různá témata, například, zda-li zdobí domovy  včeliček adventní věnec, vánoční stromeček, zda-li se podílí děti na vánoční výzdobě, co si přejí najít za dáreček pod vánočním stromečkem a věřte, tento druh tématu děti opravdu zaujal, zvláště proto, že Vánoce jsou jedny z nejoblíbenějších svátků našich nejmenších.

Výtvarně jsme se také činili, zdobili jsme si třídu různými výtvarnými prvky, zdokonalovali jsme se ve stříhání, lepení  a výsledek v podobě papírového vánočního stromečku nám teď dělá radost v našem včelím úle na okně. Čertíky, Mikuláše a andílky si děti vystavily v šatně.

Také jsme si užili prvního snížku, který se nám objevil za jednoho  pochmurného  rána.  Ale jestli myslíte, že nám to zkazilo náladu, tak se pletete. Děti byly nadšeny a za pár okamžiků byla louka za školkou plná krásných sněhuláků, které děti  společnými silami postavily.

No a poslední den pracovního týdne byl sladký, jako třešinka na dortíku. Do naší třídy přišla paní Kolouchová, která nám přinesla čerstvě upečené perníčky a my si je vlastnoručně nazdobili. 

Byl to týden plný zážitků a radosti a my už se teď těšíme na další.

Mějte krásný víkend a v pondělí na viděnou

Copyright © 2024 MŠ Sluníčko